Stormschade dak herstellen?

in veel gevallen kan het vergoed worden door uw verzekering 

Binnen 2 uur op locatie

Gratis dakinspectie

Meer dan 10 jaar dakspecialist

Vrijblijvend keuringsrapport

Bespaar jaarlijkse dak kosten

Stormschade herstel door Dak Keuring

Stormen slaan soms toe, en soms richten ze daarbij ook schade aan je huis aan. Dit is natuurlijk heel naar en komt altijd ongelegen. Omgewaaide bomen of dakpannen die beschadigd of verplaatst zijn kunnen enorme schade aanrichten. Vaak vergoedt de verzekering de schade.

Daarom is het goed om niet gelijk alle aangerichte schade weer op te ruimen. Natuurlijk als het uw leefomgeving beïnvloed en u zich gehinderd voelt door de aangerichte schade raden we het u af. Maar het is voor de expert van de verzekeraar om een beter beeld van de schade te kunnen krijgen fijn als er niet te veel sporen alweer opgeruimd zijn.

Hoe kan ik stormschade zoveel mogelijk beperken?

Hieronder een aantal tips om stormschade zoveel mogelijk te beperken:

Zorg ervoor dat u eens per jaar een check doet om uit te vinden of er geen sprake is van losse of zwakke dakbedekking. Hiervoor kunt u een specialist inschakelen. Die zal dan alle zwakke plekken traceren en voor u oplossen. Bij een mogelijke storm hoeft u zich dan niet zorgen te maken over uw dakbedekking.

Meestal is veroudering van het dak materiaal een van de voornaamste redenen waarom dakbedekking loslaat tijdens noodweer. Mocht het nou toch voorkomen dat u stormschade hebt dan zijn er bedrijven gespecialiseerd om je er weer bovenop te helpen. Zij pakken de schade aan het dak gelijk aan en zullen fungeren als je rechterhand.

Binnen één dag uw dak laten repareren

Is uw dak aangetast door een storm en wilt u hier zo snel mogelijk professionele hulp en ondersteuning bij? Wij regelen het voor u.

Bel naar 085 - 0470172 of stuur een e-mail naar info@dakkeuring.nl
U krijgt dezelfde werkdag nog een reactie van ons

Een overzicht: de meest gerapporteerde storm-schade in Nederland

Vaak leidt een krachtige storm tot meer schade dan je voor lief is. Soms waaien dakpannen van de daken of wordt zelfs de onderliggende dak isolatie aangetast. Het vervangen van dakpannen is vrij simpel, maar als de dakisolatie ook daadwerkelijk aangetast is wordt het een ingewikkelder verhaal. Een andere vaak gerapporteerde klacht als gevolg van stormschade is waterschade. Een specialist komt langs om vast te stellen wat er nodig is om de waterschade te herstellen. De specialist zal op basis van deze indicatie een advies uitbrengen. Vaak is het van het materiaal en de vochtigheidsgraad afhankelijk hoe snel de waterschade opgedroogd is. Dit wordt vaak gedaan door middel van drogers, heaters en gigantische ventilatoren. Het kan ook zomaar gebeuren dat de bliksem op uw dak inslaat tijdens een storm. Zo kan er brandschade ontstaan zoals: roetschade en brandlucht. Er kunnen bepaalde voorwerpen zijn die beschadigd zijn, of die gereinigd moeten worden.

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent bij stormschade

Het kwam net al even ter sprake maar het is uiterst belangrijk om goed verzekerd te zijn bij stormschade. Het zou toch vreselijk zijn als u al die schade uit eigen zak moest gaan betalen. Hieronder een aantal suggesties waarin u aangeraden wordt welke verzekeringen van pas kunnen komen bij stormschade. Het meest belangrijk is de opstalverzekering, want die dekt de schade aan het huis. Denk daarbij aan de muren en de plafonds, maar ook de dakpannen en de schutting rondom uw huis. Deze verzekering biedt dekking voor brandschade, waterschade en stormschade. De inboedelverzekering dekt schade aan verplaatsbare spullen in -en rondom uw woning.

GRATIS Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!

Heeft u een vraag?