Schoorsteen reparatie

Een schoorsteen heeft meer onderhoud nodig dan u denkt

Binnen 2 uur op locatie

Gratis dakinspectie

Meer dan 10 jaar dakspecialist

Vrijblijvend keuringsrapport

Bespaar jaarlijkse dak kosten

Schoorsteen repareren? Binnen 1 dag gefikst

De schoorsteen vervult een belangrijke functie in het afvoeren van schadelijke stoffen vanuit het huis naar buiten. Echter kunnen er verschillende problemen ontstaan zoals schoorsteen lekkage, brand of problemen met de gezondheid. Daarom is het belangrijk om de schoorsteen regelmatig te controleren en het benodigde onderhoud te plegen.

Een schoorsteen heeft namelijk aardig wat barre weersomstandigheden te verduren en kan aangetast worden door hagel, regen, sneeuw en harde windstoten. Om de kosten voor een totale schoorsteen renovatie te besparen is het dus van belang om jaarlijks uw schoorsteen te controleren op lekkage en eventuele andere problemen die zich kunnen aandienen. Helaas is het soms al te laat en blijkt een schoorsteen renovatie de enige oplossing.

Gelukkig kunt u dan een specialist inhuren om naar de schoorsteen te komen kijken. Een specialist heeft alle benodigde gereedschappen in huis om de eventuele lekkage te verhelpen.

Hoe wordt de prijs van een schoorsteen
reparatie bepaald?

Als je last hebt van een lekkage en de schoorsteen hiervan de oorzaak van is kun je dit laten oplossen door een specialist. De prijs van de reparatie hangt natuurlijk af het aantal uren wat de specialist hieraan besteed en welke delen vervangen moeten worden. Bij de eerste stap wordt de schoorsteen grondig geïnspecteerd. Om dit te kunnen doen moet onze specialist in veiligheid het dak op kunnen gaan. Hier zijn de nodige materialen voor nodig om dit mogelijk te maken.

Onze specialist zal werkuren en materiaalkosten in rekening brengen. Na de inspectie kan de specialist een advies uitbrengen. Op basis van dit advies wordt er verder gekeken of een reparatie vereist is of niet.

Wilt u uw schoorsteen laten repareren?

Bent u onzeker of de staat van uw schoorsteen nog goed is en wilt u hier direct professionele hulp en ondersteuning bij? Wij regelen het voor u.

Bel naar 085 - 0470172 of stuur een e-mail naar info@dakkeuring.nl
U krijgt dezelfde werkdag nog een reactie van ons

Een overzicht van de meest gehoorde redenen om tot schoorsteen reparatie over te gaan:

Soms is het zo dat er een lek is op het gedeelte waar de schoorsteen met de rest van het dak verbonden is. Voor die verbinding wordt vaak lood gebruikt. Lood is waterdicht en zorgt ervoor dat er geen water de woning in kan komen. Bij beschadigingen aan dit lood moet er een specialist ingeschakeld worden om het lood te vervangen. Het kan ook zijn dat de cementplaat die de muren van de schoorsteen bijeenhoudt een lek heeft. Door regen en sneeuw kan die cementplaat worden aangetast en kan er slijtage ontstaan. Soms zal de gehele cementplaat vervangen moeten worden, soms kan de specialist de gaten dichten met behulp van zijn gereedschap. Het kan ook zijn dat het metselwerk of de voegen poreus zijn geworden, en ook dan kan er lekkage ontstaan. Waar het kan zal de specialist de voegen proberen te herstellen zonder te hoeven metselen. Mocht het nodig zijn om een deel van de schoorsteen opnieuw te metselen dan is het vaak duurzamer om de gehele schoorsteen opnieuw te laten metselen. 

Dan kun je er weer flink wat jaren tegenaan, en weet je zeker dat je voorlopig geen last zult hebben van lekkage. Om de levensduur van de schoorsteen te verlengen kun je ervoor kiezen om hem gelijk te laten impregneren. Het impregneermiddel is waterafstotend en zorgt ervoor dat het metselwerk beschermd is tegen weersinvloeden van buitenaf. Het kan ook zijn dat het rookkanaal vervangen dient te worden. Mocht het rookkanaal van de schoorsteen te klein blijken kan de vervuilde lucht niet goed naar buiten vervoerd worden. Dan zoekt de vervuilde lucht de kortste uitweg en kiest ervoor over uw muren de weg naar de buitenlucht te zoeken. Dit kan voor lelijke plekken op uw muren zorgen, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Kortom het onderhoud van een schoorsteen is zeker van belang. Schakel daarom bij onraad de hulp in van een specialist.

GRATIS Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!

Heeft u een vraag?