Dakbedekking

Geschikte dakbedekking is een investering waard

Binnen 2 uur op locatie

Gratis dakinspectie

Meer dan 10 jaar dakspecialist

Vrijblijvend keuringsrapport

Bespaar jaarlijkse dak kosten

Dakdekker Den Bosch - Alles onder één dak

Investeren in goede dakbedekking is als investeren in een goede jas. Het is belangrijk en je zult merken dat het best koud is zonder. Dakbedekking beschermt je tegen kou, maar ook tegen waterschade, ongedierte, sneeuw, tocht en zonlicht. Zo laat bijvoorbeeld het oude gezegde ofwel spreekwoord; een dak boven je hoofd hebben het belang hiervan inzien.
Men bedoelt daarmee dat je over een woonruimte beschikt.

Geen huis kan zonder een dak. Geen mens kan zonder een huis met een dak.
Erg belangrijk dus.

Dakbedekking: vroeger en nu

Vroeger gebruikten ze voor het bedekken van hun daken elk vindbaar materiaal in de wijde omtrek. Dat hield vaak in dat ze riet en hooi als dakbedekking gebruikten. Later werden er wetten ingesteld waardoor het gebruik van riet op daken in Amsterdam verboden werd. Toen kwamen de dakpannen die we vandaag de dag zo goed kennen in opmars. Dakpannen branden veel minder goed dan riet, en als je wilt dat je huis niet afbrandt is dit de beste dakbedekking.

Als je nu door de stad rijdt zie je vaker dakpannen dan riet. Sterker nog het zou nu een gek aanzicht zijn als je een rieten dak midden in de stad zou zien. We kunnen het ons haast niet meer voorstellen, maar vroeger was het toch echt de realiteit.

Binnen één dag uw dak laten repareren

Bent u onzeker of de staat van uw dak nog goed is en wilt u hier direct professionele hulp en ondersteuning bij? Wij regelen het voor u.

Bel naar 085 - 0470172 of stuur een e-mail naar info@dakkeuring.nl
U krijgt dezelfde werkdag nog een reactie van ons

Dakbedekking: een overzicht van verschillende materialen en duurzaamheid

Bij dakpannen heb je de keuze tussen klei of beton. Het voordeel is dat je zelf de geschikte vorm en kleur kunt kiezen. Je kunt er dus flink mee experimenteren. Ook als je op zoek bent naar een goede keuze met een klein budget zijn dakpannen de meest voordelige en duurzame keuze. Een trend in dakpannen land zijn de dakpannen van leien. Hierin zit een prijsverschil van natuurleien of kunstmatige leien. De natuurleien dragen hier het hoogste prijskaartje maar geven je wel de garantie een levenslang ‘van een leien dakje’ te gaan. Dat is natuurlijk een groot pluspunt. Daarnaast is mij ook ten gehore gekomen dat natuurleisteen minder mos aantrekt. Dat scheelt weer aanzienlijk in de kosten voor onderhoud. Rieten dakbedekking is charmant. Zoals ik hierboven al beschreef is het in verschillende Nederlandse steden verboden in verband met de brandveiligheid. Maar woon je nou op het platteland, heb je weinig te maken met die stadse regelgeving. 

Dan kun je gewoon voor een charmant rieten dak kiezen en geen haan die daarnaar kraait. Een ander voordeel van riet is dat je geen moeite hoeft te steken in het isoleren van je daken. Let er echter wel op dat je een specialistisch bedrijf inschakelt. Kunststof oplossingen zijn golfplaten of PVC, dit zijn geperste platen. Kunststof is een relatief goedkoop materiaal. Het materiaal heeft een lange levensduur, en is ongevoelig voor weersinvloeden. Een geheel nieuwe speler, die langzaam zijn opmars maakt is het groene dak. Verschillende planten begroeien het dak geheel groen. Sommige gemeenten geven subsidies voor de aanleg van deze aanwinsten voor het oog. Er hangt namelijk wel een prijskaartje aan zo’n begroeid dak.

GRATIS Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!

Heeft u een vraag?