Dak vervangen

Is het tijd om je dakpannen te vervangen of bouw je een nieuw huis? 

Binnen 2 uur op locatie

Gratis dakinspectie

Meer dan 10 jaar dakspecialist

Vrijblijvend keuringsrapport

Bespaar jaarlijkse dak kosten

Dakpannen vervangen binnen 3 werkdagen

Als het tijd is om je dakpannen te gaan vervangen of je bent een geheel nieuw huis aan het bouwen en bent in de fase waarin je moet gaan nadenken over je dakbedekking? Dan is het zeker niet gek dat je erover nadenkt om je dak te bedekken met dakpannen. Dakpannen is de meest gebruikte dakbedekking op schuine daken in Nederland. Dakpannen zijn goedkoop, gaan lang mee en je kunt krijgen in alle soorten en maten.

De gemiddelde Hollander wil graag zelf kiezen en kiest daarbij natuurlijk ook voor kwaliteit. Er zijn vele verschillende soorten dakpannen, en mocht je nou door de bomen het bos niet meer kunnen zien, kun je altijd een persoonlijk advies uit laten brengen door de specialist. Zo ben je ervan verzekert dat je de juiste dakbedekking voor jouw daken hebt uitgezocht.

Soorten dakpannen die in omloop zijn
en hun prijskaartje

De twee meest voorkomende materialen voor dakpannen zijn beton en keramiek. De kosten voor betonnen dakpannen per vierkante meter liggen lager dan van keramische. Echter is de levensduur van keramische dakpannen ook langer.

Het is dus kiezen of delen in de wereld van de dakpan. Ga je voor kwaliteit of voor een scherpe prijs? Deze keuze bepaalt voor het grootste deel de prijs die je betaalt voor het leggen van je dakbedekking. Naast keramische en betonnen dakpannen heb je ook nog de keuze voor dakpannen met ingebouwde zonnecellen en dakpannen van glas. Allebei deze opties zijn duurzaam en daarin helaas ook prijzig.

Maar mocht je op zoek zijn naar duurzame oplossingen om je huis te verwarmen zijn dit zeker twee goede opties. Het is een investering, maar is het natuurlijk dubbel en dwars waard als je zo je steentje bij kunt dragen aan een beter milieu.

Laat professioneel uw dak vervangen

Zijn uw oude dakpannen aan vervanging toe en wilt u hier zo snel mogelijk professionele hulp en ondersteuning bij? Wij regelen het voor u.

Bel naar 085 - 0470172 of stuur een e-mail naar info@dakkeuring.nl
U krijgt dezelfde werkdag nog een reactie van ons

Duurzame tips en adviezen voor dakpannen

Als je dakpannen gaat aanschaffen koop dan altijd een aantal reserve dakpannen. Zo weet je zeker dat mocht er iets fout gaan bij het aanleggen of mochten er een aantal beschadigde exemplaren bij zitten, je niet zonder komt te zitten. Daarnaast kunnen dakpannen tijdens harde windstoten ook per ongeluk van het dak afwaaien. Dat is natuurlijk niet wenselijk, en we zullen er alles aan doen uw dakpannen zo stevig mogelijk te bevestigen. Want je moet er natuurlijk niet aan denken dat iemand dat op zijn hoofd krijgt geslingerd. Iets anders is dat dakpannen gemiddeld lang meegaan. Hun levensduur is lang en ze beschermen je huis en bezittingen tegen brand.

Als je optimaal wilt blijven genieten van je prachtige pannendak dan is het belangrijk dat je eens in de zoveel tijd het nodige onderhoud pleegt. Als je dakgoten hebt kun je eens per jaar controleren of het water in die dakgoten nog goed kan weglopen.

Als je in de buurt van een bos- of natuurrijke omgeving woont is het aan te raden dit zelfs vaker dan eens per jaar te controleren. Er kunnen natuurlijk altijd takken of blaadjes de dakgoten blokkeren en laten verstoppen.

Nog een laatste tip op het gebied van duurzaamheid is om na te gaan of je jouw dakpannen niet tweedehands kunt scoren. Je kunt verschillende sites met tweedehands spullen raadplegen en ook de specialist heeft misschien tips of adresjes waar ze tweedehands dakpannen aanbieden. Daarnaast kan het er ook een stuk mooier en authentieker uit zien om tweedehands dakpannen bovenop je dak te hebben liggen.
Een beter milieu begint bij jezelf.

GRATIS Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!

Heeft u een vraag?