Dak isoleren

Waarom je dak isoleren een goede investering is

Binnen 2 uur op locatie

Gratis dakinspectie

Meer dan 10 jaar dakspecialist

Vrijblijvend keuringsrapport

Bespaar jaarlijkse dak kosten

Voorkom schimmels en vocht in het dak

Je dak isoleren is een goedkope oplossing om de warmte in je huis langer vast te houden. Dit is een duurzame investering die je ook zult terugzien in je energierekening. Als je een schuin dak hebt kun je soms ook aan de binnenkant je dak isoleren. Echter als je een plat dak of dakkapel hebt kun je het isoleren beter overlaten aan een specialist. Als je een plat dak of een dakkapel namelijk verkeerd isoleert kunnen er schimmels en vocht in het dak gaan zitten, dit kan zorgen voor rottend hout, wat weer slecht is voor de menselijke gezondheid.

Check eerst of er folie ligt tussen de dakpannen en het beschot. Als dit het geval is kun je een specialist laten nagaan wat dit voor folie is. Je kunt ook zelf op onderzoek uitgaan, maar hou goed rekening met bovenstaande waarschuwing. Als de folie onder je dakpannen dampdicht is kun je klimaatfolie tussen het isolatiemateriaal en de afwerking doen.

Feiten over dakisolatie en eventuele beschikbare subsidies vanuit de gemeente

Mocht u nog geen dakisolatie hebben kunt u misschien wel gebruik maken van de subsidieregeling bij uw gemeente. U kunt hiervoor meer informatie vinden en een online subsidiecheck doen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 80% van de Nederlandse huizen beschikt over dak isolatie. Niet in alle gevallen is deze isolatie nog goed, soms is hij zo oud dat er gewoon kou doorheen komt. Dat is natuurlijk geen fijn gevoel in een huis waar je je comfortabel en warm wilt voelen.

Binnen één dag uw dak laten isoleren

Is uw dak toe aan isolatie en wilt u hier zo snel mogelijk professionele hulp en ondersteuning bij? Wij regelen het voor u.

Bel naar 085 - 0470172 of stuur een e-mail naar info@dakkeuring.nl
U krijgt dezelfde werkdag nog een reactie van ons

Een overzicht: redenen waarom dak isolatie van essentieel belang is

Dak isolatie zal je meer wooncomfort opleveren. De temperatuur is huis blijft regelmatiger en aangenamer. Dit zorgt ervoor dat het in de winter lekker warm blijft binnen met de verwarming aan, terwijl het in de zomer goed koel blijft. Zoals ik daarnet al even benadrukte zal je energierekening vele malen lager zijn dan hiervoor. De warmte in huis zal minder de kans hebben om weg te lekken, waardoor de kachel lager kan, omdat de warmte in huis zal blijven. Het zal overal in huis lekker warm zijn. Het isolatiemateriaal werkt zo dat ook geluid gedempt wordt. Je zult dus minder last hebben van omwonenden, vliegtuigen of andere lawaai. Daarbij stijgt de waarde van uw huis aanzienlijk met een goede dakisolatie.

Potentiële kopers zullen blij zijn een minder hoge energierekening te hoeven betalen. Maar in de meeste gevallen wordt het ook wel verwacht om tegenwoordig een beetje goede isolatie te hebben. Het is duurzaam en om je steentje bij te dragen aan het milieu is het verstandig hierin te investeren. Het energielabel van uw woning zal stijgen. En dit heeft ook weer invloed op de waarde van uw woning. Daarnaast krijgen schimmels en ongedierte ook minder kans om het huis binnen te dringen door de isolatie.

GRATIS Offerte Aanvragen

Wij rekenen geen kosten voor het maken van een vrijblijvende offerte!

Heeft u een vraag?